La Conquesta de Culla

Els veïns de Culla preparen amb il·lusió i entusiasme la històrica obra que rememora la conquesta del seu castell. La representació té lloc en diferents escenaris reals de la població, aprofitat l’encant que la caracteritza. El nucli històric, declarat Bé d’Interès Cultural en 2004, es trasllada al segle XIII per a submergir-se en un ambient medieval.

Els actors aficionats i ciutadans convertits en extres donen vida a uns personatges que van viure fa vuit segles, fent que els visitants difícilment obliden aquesta emblemàtica història.

Aquesta iniciativa està englobada dins del projecte cultural CULLA VIU, que es desenvolupa gràcies a un grup de voluntaris i a l’acompanyament del Programa d’Extensió Universitària de la UJI, amb la finalitat de salvaguardar el patrimoni cultural del municipi.

Una obra amb un segle d´història

L’any 1917, coincidint amb la festivitat de Sant Pere Màrtir i Sant Antoni, els veïns de Culla van realitzar aquesta ambiciosa representació teatral. La població mai havia vist gens igual: improvisats vestits, espontanis actors i un poble bolcat completament en un projecte comú. La notícia prompte es va fer ressò en els mitjans de comunicació de l’època.

‘La Conquesta de Culla’ de Julián Villuendas es refereix a temps de la reconquesta. Està escrita en castellà, però ha sigut adaptada al valencià per Manuel Manzano per a la seua representació.

Horaris i entrades 2016

Dissabte 30 de juliol de 2016

18:00h – 21:00h – AMBIENTACIÓ MEDIEVAL per tot el nucli antic de Culla:

– Decoració medieval de carrers i edificis.

– Música medieval en viu.

– Exposició d’instruments musicals.

– Abelles i la mel.

– Cremes i ungüents.

– Ceràmica.

– Tèxtil.

– Picapedrer.

– Esquilador d’ovelles.

– Herbes aromàtiques i medicinals.

– Zona d’aliments i begudes (rebosteria, berenars i sopars).

22:00h – Representació treatral LA CONQUESTA DE CULLA.

A partir del 19 de juliol es poden recollir les ENTRADES GRATUÏTES a l’Ajuntament de Culla o reservar-les cridant al telèfon 964 44 63 25 o per e-mail info@culla.es indicant dades de contacte (en estos casos s’arreplegaran en l’accés al recinte teatral). AFORAMENT LIMITAT. El tiquet garanteix la reserva del seient fins 1o minuts abans què comença la funció. La funció es farà sempre que les condicions meteorològiques ho permeten.

Aquestes activitats s’enquadren dins del programa cultural “Culla ViU –El Llegat Cultural”, projecte de voluntariat ciutadà de salvaguarda i posada en valor del patrimoni cultural de Culla.

Diumenge 31 de juliol de 2016

Encontre del Rei En Jaume I amb D. Blasco de Alagón. Amb la participació de membres de ambientació i La Conquesta de Culla, Germandat dels Cavallers de la Conquesta i Tambors i Bombos Desperta Ferro.

12:00h – Inici de comitiva en la Plaça de La Setena de Culla. Desfilada pel nucli antic. Encontre a la entrada al Calvari.