La Conquesta de Culla

Els veïns de Culla preparen amb il·lusió i entusiasme la històrica obra que rememora la conquesta del seu castell. La representació té lloc en diferents escenaris reals de la població, aprofitat l’encant que la caracteritza. El nucli històric, declarat Bé d’Interès Cultural en 2004, es trasllada al segle XIII per a submergir-se en un ambient medieval.

Els actors aficionats i ciutadans convertits en extres donen vida a uns personatges que van viure fa vuit segles, fent que els visitants difícilment obliden aquesta emblemàtica història.

Aquesta iniciativa està englobada dins del projecte cultural CULLA VIU, que es desenvolupa gràcies a un grup de voluntaris i a l’acompanyament del Programa d’Extensió Universitària de la UJI, amb la finalitat de salvaguardar el patrimoni cultural del municipi.

Una obra amb un segle d´història

L’any 1917, coincidint amb la festivitat de Sant Pere Màrtir i Sant Antoni, els veïns de Culla van realitzar aquesta ambiciosa representació teatral. La població mai havia vist gens igual: improvisats vestits, espontanis actors i un poble bolcat completament en un projecte comú. La notícia prompte es va fer ressò en els mitjans de comunicació de l’època.

‘La Conquesta de Culla’ de Julián Villuendas es refereix a temps de la reconquesta. Està escrita en castellà, però ha sigut adaptada al valencià per Manuel Manzano per a la seua representació.

Horaris i entrades 2019

Dissabte 28 de juliol
18:00 h – 21:30 h. Ambientació medieval pel nucli antic amb activitats.
22:30 h. Representació de ‘La Conquesta de Culla’ a la Plaça de la Setena (reserves a partir del 16 de juliol en info@culla.es i telf. 964 446 325).

Diumenge 30 de juliol

12:00 h. III Encontre del Rei Jaume I amb D. Blasco de Alagón en la Plaça de la Setena. Desfilada pel nucli antic, amb participació de membres de l’ ambientació medieval i de La Conquesta de Culla; Cavallers de la Conquesta i Tambors i Bombos de Combat “Desperta, Ferro”.